pátek 10. února 2012

Anna Gaja - Láska v daždi

Vítejte u dalšího dílu hudebních masakrů! Jak jsem sliboval, podíváme se k našim východním sousedům. Slováci mají totiž na svý scéně taky solidní přízraky. Anna Gaja je přesně ten případ. Manželka podnikatele a politika Mariána Gaje, matka tří dětí a obrovská fanynka Dary Rolins. Novinářům ochotně prozradila, že se jí chce přiblížit naprosto ve všem, a tak kromě snahy dělat podobnou muziku si zaplatila i plastiku prsou. A protože umělá prsa zajímají novináře nejvíc, dál už toho na netu moc nenajdeme. Cédéčko před téměř deseti lety opravdu natočila a pokřtila v košickým klubu GeS, jmenuje se Tajomstvá pod svetrikom a obsahuje dvanáct písniček. Vydala je společnost Gajja Production patřící kdysi jejímu muži - ten se vstupem do politiky o pár let později přepsal firmu právě na Annu - a na vzniku desky se podíleli například textař Miro Jurika (skládal pro Team, Tublatanku i Elán) nebo producent Mayo Hurajt, který spolupracoval třeba s Maduarem a v poslední době se slovenskou hvězdičkou Kristinou. Pojďme se podívat, s čím tenhle dream team ve výsledku přišel.



Takovou hrůzu jsem už hodně dlouho neviděl. Já teda nemám ve zvyku dělat si na blogu srandu z toho, jak lidi vypadají. Nemůžeme za to, s jakým ksichtem se narodíme, že jo. Ale z týhle ženský jde vyloženě strach. Jako sorry, ale takhle se oblíká maminka tří dětí? Když k tomu přičteme kostrbatou choreografii a fakt, že ve středu záběru je většinou jen její poskakující silikonový poprsí, připomíná Anna Gaja už jen takovou tu neúnavnou brécu, co se ve tři ráno motá v nonstopu u jukeboxu a čeká na prvního chlapa, kterej ji pozve na citrus. Zkrátka, hra na Daru Rolins tady absolutně nevyšla. Klip je celkově odfláknutej, dvě tanečnice, bílá zeď (nebo zelený plátno) a o zbytek se postarají efekty, co vypadaj jak spořič obrazovky. Hudbu vůbec nemá cenu řešit, to je plochý disko bez nápadu, který zapadne a už se znova neobjeví. Nejhorší je, že týhle ženský fakt někdo byl ochotnej za vystoupení zaplatit. Na netu jsou doteď k nalezení fotky, jak zpívá na různých městských slavnostech nebo večírcích. Peklo.

19 komentářů:

  1. Taky nemám rád pošklebování se tomu, jak někdo vypadá, ale tohle je doopravdy scary :o(.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý kolego, celej tenhle povedenej blog je založenej na pošklebování, vokopávání kotníků a tancování na mrtvolách - to všechno s rádoby odborným předžvejkáním se slovníkem a logikou Agáty Hanychový....a ta už má něco lajků...hahaha

      Vymazat
  2. Písnička je zaměnitelná s tisíci dalších. Paní má sice dobrou postavu, ale být to moje maminka, tak bych zaplakala. Ale na druhou stranu - ten Tvůj poslední odkaz na FB je horší, to je hrůza ve vysoké koncentraci. Měj se pěkně, K.

    OdpovědětVymazat
  3. asi takhle...

    http://obscureinternet.com/wp-content/uploads/crazy-eyes-girl-1.jpg

    OdpovědětVymazat
  4. Marian Gaj je teraz primator mestskej casti v Kosiciach :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že primátor mestskej časti???Ty si teda kus...

      Vymazat
  5. prijde mi ze i docela slusne zpiva, jestli to neni premontovany nekde v pocitaci. jenze text hruza, hudba tuc tuc popik, oblecky, mejkap, vlasy, velky kruhovy nausnice a cela choreografie - nehlede na to ze ona maximalne slape zeli - plus uzasne graficke prvky (ktere jsi vystizne popsal jako sporice obrazovky, to je presny!) jsou uplne jasnej pocatek 90. let. bleee.

    OdpovědětVymazat
  6. Jardo, čakala som,že hodíš nejaké aktuálnejšie katastrofy a nie vykopávky niekde dobre že nie z 85teho!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. toto je bohuzial velmi aktualne :(
      tato pani bude sucastou otvaracieho ceremonialu Kosice - hlavne mesto kultury 2013 :(

      Vymazat
  7. Koniášův ostrovtip -

    "Já teda nemám ve zvyku dělat si na blogu srandu z toho, jak lidi vypadají. Nemůžeme za to, s jakým ksichtem se narodíme, že jo. Ale z týhle ženský jde vyloženě strach. Jako sorry, ale takhle se oblíká maminka tří dětí?"

    je dobrý srovnat s debatou "chytrýho" v Rockcastu, kde, kromě jeho blábolení je rozhodně zajímavej Koniášův rozteklej image, a to , prosím, ještě před třema dětma - vzhledem k tajli, k jaký má rozhodně našlápnuto, jsou jeho poznámky o tom, jak kdo vypadá fakt pikantní....hahaha

    OdpovědětVymazat
  8. Nieje to prvy problemovy artikel z nasej krajiny , bleeeee

    OdpovědětVymazat
  9. http://www.omediach.com/marketing/item/543-na-otvaracom-ceremoniali-kosice-2013-bude-spievat-starostova-manzelka

    OdpovědětVymazat
  10. Pokud by tohle byla reklama na to, jak vypadat po 3 dětech, tak jo, ale jako videoklip k pisnicce???? Smarja Panno!!! Zkusili jste si to pustit s vypnutym zvukem? Je to fakt k popukani:-D Byt tohle moje mama, tak chodim kanalama.....strasny....

    OdpovědětVymazat
  11. otrasný - veľmi výrazný mejkap, predpotopná frizúra, "tanec" a la šliapanie kapusty, o hudbe škoda reči ale pre mňa absolútne nahroznejšie: opakované pohládzanie si tých silikónov - v podstate asi ani nešlo o hudbu, ale o ponuku tých silikónov a ich nosičky... a ešte k tomu - zaplatené z peňazí daňových poplatníkov!

    OdpovědětVymazat
  12. Jeeeeemine, to je hamba. Asi najskaredsia kosicanka aku poznam. A ta pesnicka, bleeee. Cisty grc, bleee...

    OdpovědětVymazat
  13. aky ma nick na pokeci ?..:)

    OdpovědětVymazat
  14. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  15. Už dlhšiu dobu vo mne zreje rozhodnutie vyjadriť sa k neustálemu očierňovaniu mojej osoby v súvislosti s klipom Láska v daždi. Nie vždy je všetko tak, ako sa na prvý pohľad zdá - najjednoduchšie je však človeka odsúdiť, preto by som veci rada uviedla na pravú mieru.

    Klip vznikol pred štrnástimi rokmi, v roku 2001, pod taktovkou Maya Hurajta, ktorého dnes môžete poznať z HomeMedia production V ňom napríklad nahráva pesničky aj ZUZANA SMATANOVÁ (OFFICIAL), či Kristína Peláková a pred časom spolupracovali na filme Kandidát. Vtedy zastupovali napríklad Ingolu alebo B Jane.

    Keďže som bola v tom čase začínajúca speváčka, rozhodla som sa spoľahnúť na profesionálov a počúvať ich rady v plnej miere. Okrem Maya Hurajta hovorím aj o bratoch Kavuličovcoch. Odporučili mi nahrať klip k piesni Láska v daždi, a keďže som veľmi chcela urobiť všetko tak, ako sa podľa profesionálov má, zaplatili sme nemalé peniaze za štúdio na bratislavskej Kolibe, kde sme klip nahrávali zhruba dvanásť hodín. Styling, výber oblečenia a vizáž mala na starosti Michaela Salajová, v klipe tancovali aj dievčatá z dnešného D.S. tanečné štúdio, mimochodom neskoršie majsterky sveta.

    Klip sa nahrával na kľúčovacom pozadí, čo je dnes už bežná vec, ale v tej dobe som bola medzi prvými, ktorí mali v klipe túto technológiu, vtedy veľmi modernú. Všetci vyjadrili veľkú spokojnosť s výsledkom, klip dlho rotoval na Musicboxe. Dnes všetci kritizujú niečo, čo bolo v tej dobe považované za profesionálne odrobenú robotu a z výsledku sa tešili. Dnes sa už však s touto robotou verejne nechvália.

    Nie je mi jasné kto a prečo po dlhej dobe vytiahol tento klip a aké má úmysly, keďže ho bez môjho vedomia zavesili na youtube. Viem ale, že v honbe za stúpajúcim počtov klikov ho už nejedno médium použilo vo svojom článku. Škoda, že je to pre ne zaujímavejšie ako práca pre dobročinné združenia, ktorú robím alebo zdĺhavý proces vybavovania papierov kvôli adopcii nášho štvrtého dieťaťa.

    Ani sa nečudujem, že tí internetoví diskutujúci, ktorí ma ani osobne nepoznajú si radi kopnú, a mnohí sa veľmi radi priživia na zdieľaní tejto témy, veď som predsa starostova žena.

    To, že sa v bežnom živote stretávam s opakovaným nepríjemným osočovaním mojej osoby v súvislosti s klipom je jedna vec. O tom, že som kvôli tomu bola nútená ukončiť spoluprácu aj na dobrovoľníckej činnosti už ani nehovorím (napr. s Úsmej sa na mňa). Čo ma však mrzí úplne najviac je, že kvôli tomu trpí moja rodina, a všetci moji blízki, ktorí si to nezaslúžia.

    OdpovědětVymazat